Бус с картофи пламна в движение, пътуващите се спасиха с бягство

Товарен микробус се запали в движение в прохода Предел в неделя, а пътуващите се спасиха с бягство. Сигнал за огнения инцидент, при който няма пострадали хора, е подаден на телефон 112 към 10,00 часа. Веднага към мястото на произшествието тръгнал екип огнеборци от Разлог.

Шофьорът на буса и неговият спътник излезли навреме и са невредими. Заради огнената стихия бе спряно временно движението и в двете посоки – към Банско и към Симитли. „Инцидентът е станал на ляв завой преди село Градево. МПС-то е пътувало в посока Благоевград. Нашите служители бързо са потушили пламъците. Най-вероятно причината за пожара е неизправност в електрическата инсталация на микробуса”, заяви шефът на РД ПБЗН Георги Пармаков.

Двадесетина минути след аварията пътят е отворен за движение. Образувалите се колони от автомобили са се стопили бързо. Нанесени са само материални щети на буса, в който са превозвани касетки с картофи. Част от товара също е изпепелен. Микробусът е собственост на фирма в Разлог. От дружеството твърдят, че е моторното превозно средство е минало технически преглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини