Двама млади загинаха след зверски сблъсък на Мерцедес с билборд в Пловдив (обзор)

21-годишният Боян Божков и 17-годишната му приятелка Ралица Иванова са жертвите на зверската катастрофа в Пловдив в събота около 18,55 часа на бул. "Найчо Цанов", при която "Мерцедес" отнесе автобусна спирка и прегъна огромен билборд.

Точно сблъсъкът с билборда се е оказал фатален за двамата влюбени един в друг младежи, чиито тела са намерени едно върху друго с несъвместими с живота травми, след като сребристият мерцедес се е обърнал по таван и се превъртял обратно. Боян, който е бил зад волана, е бил със скъсана аорта, а Ралица - с пречупен гръбначен стълб. За да бъдат извадени мъртвите им тела, се е наложило тавана и купето на смачканата като консервна кутия кола да бъде рязано с ъглошлайф.

Лекарите от "Спешна помощ" само са констатирали смъртта на двамата пътници, които по първоначални данни не са пили алкохол, но резултатите от химическата експертиза ще дадат окончателни данни за това, както и за евентуалната употреба на наркотици. Според разследващите най-вероятната причина за фаталния инцидент е движение с несъобразена с пътните условия скорост от над 100 км/час при разрешени 50 км/час или неизправност на колата, но това ще се изясни след автотехническата експертиза.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура. При извършения първоначален оглед разследващите са констатирали, че пътното платно по бул. "Найчо Цанов" е почистено от сняг и лед и зимните условия на мястото на инцидента не предразполагат към възникване на пътнотранспортни произшествия.

Мерцедесът кафаталка е бил собственост на бащата на Боян Божков. Синът си вадел прехраната на автомивка и имал шофьорска книжка от януари 2014 г. Приятелката му Ралица Иванова пък била ученичка в 11-и клас в Професионалната гимназия по обществено хранене в Пловдив и на 14 февруари щяла да навърши 18 години и да празнува 2 в 1 рождения си ден и Свети Валентин. И тя, и Боян били от зодия "Водолей", а 22-ият рожден ден на младежа бил 4 дни след този на Ралица - на 18 февруари.

Двамата били гаджета от няколко месеца, а на 8 ноември 2015 г. написали в профилите си във Фейсбук, че са "сгодени пред Бога" един за друг. Според най-близките им приятели официален годеж не е имало, а това е само любовна клетва за вярност, тъй като Ралица била и непълнолетна. Момичето живеело заедно с по-голямата си сестра и майка си, която била адвокат по професия. Във фаталната съботна вечер двамата млади и влюбени пътували от ж. р. "Тракия", където живеела Ралица, към Сточна гара, когато Боян загубил контрол над движещата се с висока скорост машина. Мерцедесът се качил на бордюра, помел е частично автобусната спирка, на която за щастие не е имало нито един чакащ рейс пловдивчанин, и се е блъснал челно в огромен билборд на "Пощенска банка", като колата се е усукала около металния стълб. Сигналът за зверската катастрофа е подаден на тел.112 в 18.57 часа в събота.

Приятелите на двамата влюбени са в потрес от трагедията, а роднините още не са решили дали да ги погребат заедна и кога, но най-вероятно това ще се случи в понеделник или вторник. Боян, на когото приятелите викали Черния, бил член на една от фракциите на ФК "Локомотив" (Пд) и почти не пропускал домакински мач на любимия си отбор. Увличал се по фитнес и бойни и моторни спортове.

Коментари

Задължително поле