Цветанов към Кънев: Трябва да има култура на поведение

Ние направихме пробиви в места, който Радан Кънев не е и посещавал, не знае каква е народопсихологията и не си дава сметка, че може да нанесе обиди на бългоромохамедани и турци, които живеят в тези райони. Това заяви в неделя в Търговище Цветан Цветанов. Той проведе среща със съветниците, кметовете и актива на ГЕРБ.

Пред медиите коментира изявление на Радан Кънев, че ДПС ходили да питат ГЕРБ за коя политика да бъде вотът. "Небивалици се говорят в пространството. Смятате ли, че е нормално за политик от национална величина да говори подобни неща. Трябва да има култура на поведение и граници, които да не се преминават" каза Цветанов.
Той допълни, че парламента група на ГЕРБ е заявила категорично подкрепата си за всеки министър, независимо кой от коя формация е, тъй като той е част от отбора на премиера Бойко Борисов.

"Провокацията и агресията не водят до нищо добро. ГЕРБ ще отговаря с политики и реални резултати. Радан Кънев има виждания за друг проект, но ако смята да го гради с провокация спрямо най-голямата формация, това няма да му донесе успех", каза още Цветанов.
Пред медиите той разказа, че, като председател на най-голямата парламентарна група, разговаря с всички лидери и депутати от други партии по поставени от тях въпроси за регионите им. При сегашните си обиколки събирал информация от какво се нуждаят отделните общини и това стигало до премиера и ресорните министри.

"Това е най-силната черта на ГЕРБ, че не делим общините на наши и ваши. Винаги съм се чудил на министри или политици, които казват, че няма смисъл да се помага, защото дадена община се управлява от друг кмет. Ние искаме да помагаме на жителите. Призовавам нашите структури да не се отпускат, да не бъдат високомерни, а приземени и конструктивни", заръча на своите зам.-председателят на партията.
Той даде пример с Търговище, където изборите спечели кандидатът им д-р Дарин Димитров и го похвали, че е създал работеща среда и в общинския съвет, като гради мостове и не допуска конфронтация.

Кметът Димитров пък заяви, че държи общината да бъде отворена, служителите да са мотивирани и хората да усещат, че има промяна и нови хора. "От нас обещанието е ясно: работа, работа, работа. Разбраха го и служителите в общината", каза градоначалникът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика