Eксперт: Младежите в Пловдив са загинали заради неспазването на правилата на пътя

Не билборът, в който са се ударили, а високата скорост в нарушение на правилата за движение е причината за катастрофата в Пловдив, при която загинаха момиче и момче. Това обясни пред БНТ експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев и допълни, че става дума за грешка на шофьора.

„При всички случаи скоростта е била не само несъобразена, но и превишена, тъй като щетите по автомобила говорят, че тя е била доста по-голяма от допустимата. И при това произшествие някой си е позволил да наруши правилата за движение и за съжаление се е стигнало до фатален край. Изключителна трагедия. Добре, че на спирката не е имало други хора, тъй като при всички случаи е щяло да има още жертви”, каза още Стратиев.

22-годишният Боян и приятелката му Ралица загинаха в събота вечерта. Автомобилът, в който са се намирали, се е движил с висока скорост по бул. „Найчо Цанов” в посока центъра на града. Колата е излязла от пътя, минала е през автобусна спирка и се е забила в намиращ се до пътя билборд като буквално се е увила около него. 

Тази сутрин още двама души загинаха в града. Отново при катастрофа заради несъобразена скорост и заледен път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини