Обгазен е синът на спасителя на инвалида от пожара в Богутево

В болницата с обгазяване и изгаряния по лицето и ръцете е приет през нощта срещу неделя синът на загиналия в пожара 73-годишен Бялко Кокудев.

Двама души буквално изгоряха в чепеларското село Богутево вечерта в неделя. Огънят е пламнал към 19.30 часа в 100-годишна стара къща от гредоред.

"Комшиите ми се обадиха, че от къщата на Бисер Мечкаров излиза пушек. Облякох се и докато отида до горния край на селото, където се намира, видях, че от прозореца вече излизат пламъци. За секунди пред очите ми пожарът обхвана цялата къща, стана като факла", каза кметът на Богутево Стефан Терзийски.

В къщата живее сам 69-годишният Бисер Мечкаров, който е трудно подвижен, предвижвал се с патерици и инвалид на 90 % със зрението. Да го спасява отишъл Бялко Кокудев, който му е и комшия и личен асистент. Бялко е влязъл в горящата къща, но не излизал, и синът му и снахата също са влезли вътре да извадят баща си навън, разказаха комшиите.

Влезнал и се е помъчил да извади баща си навън, видял го паднал по корем на пода, дърпал го е за краката да го извлачи, но същото време самият той е паднал от дървена стълба и след това огънят не му е позволил и е излязъл, разказа Терзийски. Според кмета и комшиите огънят е тръгнал от печка на дърва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини