Кмет откри замръзнал съселянин

Мъж от шуменското село Пристое беше открит вкочанен в студа от кмета Мехмед Мехмедов. 57-годишният Мартин Ангелов - Шефкет не успял да се прибере във фургона, където живеел. Намерили го паднал пред вратата към 11,30 часа в неделя, тялото му било премръзнало.

Кметът Мехмедов сам се сетил, че от 2-3 дни не е виждал съселянина си. Извикал местния полицай в почивния ден и двамата тръгнали да го търсят. Шефкет живеел във фургона, който бил на 1-2 км. от главния път, в гориста местност. Притежавал 290 дка наследствени гори, но отдавна ги бил изсякъл и пропил парите.

Местни хора си спомнили, че в четвъртък следобяд Шефкет пак бил подпил, те му купили три хляба и той тръгнал да се прибира към фургона си. Имал къща и в селото, но не спял в нея. В неделя кметът и полицая открили торбата с хляба зарязана на пътя, а след това дирите ясно показвали, че Шефкет се е тътрил по колена.

Стигнал до фургона, качил се по стъпалата, но не успял да отключи катинара. Поне минус 15 градуса е било във фаталната нощ, така че бялата смърт е била неизбежна. Мъжът бил с ботуши и дебели ловни дрехи, но това не е помогнало.

Шефкед бил разведен. В последните години цялото село му помагало да преживява, след като пропилял богатството си. Роднините му живеели в Турция, вече са уведомени и ще го погребат след аутопсията в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони