Турист остана без пари след баня в село Баня

Избраха Филип Димитров за зам.-председател на Венецианската комисия

Турция облага туристите с нов хотелски данък

Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Кмет откри замръзнал съселянин

Мъж от шуменското село Пристое беше открит вкочанен в студа от кмета Мехмед Мехмедов. 57-годишният Мартин Ангелов – Шефкет не успял да се прибере във фургона, където живеел. Намерили го паднал пред вратата към 11,30 часа в неделя, тялото му било премръзнало.

Кметът Мехмедов сам се сетил, че от 2-3 дни не е виждал съселянина си. Извикал местния полицай в почивния ден и двамата тръгнали да го търсят. Шефкет живеел във фургона, който бил на 1-2 км. от главния път, в гориста местност. Притежавал 290 дка наследствени гори, но отдавна ги бил изсякъл и пропил парите.

Местни хора си спомнили, че в четвъртък следобяд Шефкет пак бил подпил, те му купили три хляба и той тръгнал да се прибира към фургона си. Имал къща и в селото, но не спял в нея. В неделя кметът и полицая открили торбата с хляба зарязана на пътя, а след това дирите ясно показвали, че Шефкет се е тътрил по колена.

Стигнал до фургона, качил се по стъпалата, но не успял да отключи катинара. Поне минус 15 градуса е било във фаталната нощ, така че бялата смърт е била неизбежна. Мъжът бил с ботуши и дебели ловни дрехи, но това не е помогнало.

Шефкед бил разведен. В последните години цялото село му помагало да преживява, след като пропилял богатството си. Роднините му живеели в Турция, вече са уведомени и ще го погребат след аутопсията в понеделник.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.