Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Саниране спасява русенската Пиза

В бъдеще евродепутатите няма да разчитат на втора пенсия от бюджета на ЕП.

Сдружението на собствениците на етажна собственост в бл. “Калофер” на ул. “Братя Миладинови” сключи договор по Националната програма за енергийна ефективност на многоетажни жилищни сгради, съобщиха от общинската управа.

За разлика от наклонената катедрала в италианския град, русенската Пиза е разцепена на две. Преди да се санира, ще се изготвят документи за обследване и технически паспорт на сградата.

Разстоянието между секциите на двата входа вече надхвърля метър и блокът се уляга. Панелите и дограмите скърцат, а 46 семейства подпират мебели по стаите заради наклона. Обитателите в двата входа нямат друга алтернатива, освен да спрат потъването на блока.

Сградата се разцепва преди трийсетина години след авария на спукан водопровод и затапена тръба с дървена талпа. Водата просмуква льосовите основи и от потъването сглобките между панелните секции се разтварят. Оттогава хората в блока заливат общината с жалби да им помогне.

Преди 7 г. разцепването е спряно с пилотно фундиране. Общината кандидатства с проект за финансиране на ремонта от междуведомствената комисия за подпомагане при бедствия и аварии към Министерски съвет. Пари няма и проектът е предоставен безплатно на живеещите в бл. “Калофер”.

25 от одобрените 31 сдружения на собственици в крайдунавския град вече са сключили тристранни договори за саниране. От 329 жилищни сгради в общината с право да кандидатстват по програмата 282 са панелки, 16 са сгради с пакетно-повдигнати плочи, а 31 кооперации са с едроплощен кофраж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете