Посланикът на Турция у нас: Ще продължим да спазваме споразумението с ЕС за бежанците

Убиецът на трима българи страдал от мания за преследване Полякът стрелец го очакват пет доживотни присъди

Министър Димов: Системи за видеонаблюдение на горивото ще бъдат инсталирани във всички ТЕЦ-ове у нас

Шестима открити в мазе в Холандия

Уорън фаворит сред US демократите Свалянето на Доналд Тръмп обединява противниците му

Борисов заминава за Брюксел за заседанието на Европейския съвет

Армията на Асад взе бази на САЩ

35-годишен мексиканец е бил прострелян в главата в София

Купуваме 9 пъти по-малко нови коли от германците Румъния ни изпреварва в догонването на богатите страни

Марияна Николова пред ученици от НПГ по Компютърни Технологии и Системи: Хакерските пробиви нанасят щети

Автомобил блъсна две жени, пресичали неправилно в столичния квартал „Младост 3“

Доналд Туск: Сделката за Брекзит може да е факт до часове

Отвод на 15 пазарджишки съдии прати делото срещу Иван Евстатиев във ВКС

15 съдии от Окръжен съд – Пазарджик вкупом си направиха отвод по наказателното дело за обжалване мярката за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев.

Останалите двама съдии, които единствени не са си направили отвод, обаче не могат да сформират въззивен състав, който да разгледа въззивната мярка, насрочена за 26 януари (вторник) от 14 часа. Затова с разпореждане на Председателя на Окръжен съд-Пазарджик Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено в понеделник на ВКС (Върховния касационен съд) за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

На 19 януари Районния съд в Панагюрище остави Иван Евстатиев в ареста по повдигнатото му обвинение по чл.152, ал.1 от НК за изнасилване и привеждане в безпомощно състояние на непълнолетно момиче. Обвиняемият Иван Евстатиев работил преди като прокурор в Районна прокуратура-Пазарджик, а после и като адвокат в Адвокатската колегия в града, бил е и кмет на Пазарджик. Във връзка с работата му през годините магистратите са имали контакти с него. С оглед изключване на всякакви съмнения за наличие на предубеденост, съдиите от Окръжен съд – Пазарджик си правят самоотвод за отвеждането си от разглеждането и решаването на наказателното дело, са мотивите за решението им.

Преди от Окръжния съд в Пазарджик да обявят официално, че делото срещу Иван Евстатиев е пратено във ВКС, жителите на Стрелча бяха обявили, че ще правят въ вторник от 13.30 часа протестен митинг пред Съдебната палата в областния град преди обжалването на мярката за неотклонение от адвокатите на бившия си кмет. Стрелчанци се канеха да щурмуват с автомобили и микробуси Пазарджик, за да покажат своята непримирима позиция срещу бившия градоначалник.

Неговите имена вече са заличени от почти всички паметници, паметни плочи и чешми на територията на Община Стрелча, чийто местен парламент вече отне знанието „Почетен гражданин“ на Иван Евстатиев. Сега се чака бившият кмет да подаде молба за напускане на Общинския съвет и на негово място влезе следващия в листата с кандидати за общински съветници от БСП-Стрелча.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.