Бизнесмен плати 1 млн. евро за снимка на картоф

Копнежът за питателна храна след няколко питиета не е новина, но един бизнесмен възкачва това желание на непознато ниво, като купува снимка на картоф за 750 000 паунда (1 милион евро), предава британската обществена телевизия Би Би Си.

В кратък материал тя разказва историята, в която главни герои са известният фотограф Кевин Абъш и богаташ, чието име е спестено.

Вестник „The Sunday Times“ е първоизточникът на информацията, като пред изданието Абъш разазва случката. Той споделя, че бизнесменът му предложил сумата, след като изпил няколко чаши вино.

„Не за пръв път някой предлага много пари за моя снимка“, казва 46-годишният фотограф, пред чийто обектив са заставали Стивън Спилбърг, Йоко Оно, Дъстин Хофман и други звезди. Негови творби са оценявани на 200 000 евро, пише„The Sunday Times“. Въпреки това Абъш признава, че разбира защо на много хора цената за фотоса с картофа е абсурдна.

Снимката на зеленчука, който е произведен в ирландаска биоферма, е направена през 2010 година и досега не е имало кандидат-купучвачи за нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл