Путин обясни каква бомба е заложил Ленин под Съветския съюз

Владимир Путин направи пояснение на изказването си от 21 януари, когато заяви, че Ленин е заложил "атомна бомба под Русия".

"Ленин и Сталин са имали различни идеи за развитието на СССР", каза държавният глава на среща с привърженици от Общоруския народен фронт, цитиран от РИА-Новости.

Според Путин Сталин бил за вариант, при който всички субекти влизат в СССР с широки правомощия на основата на автономията. Ленин заявил, че това не е правилно и предложил в Съюза да се влиза при пълно равноправие между страните, като всяка да може да напусне когато си пожелае. Именно това било залагането на бомбата.

Партиен билет

„Не съм изхвърлил моята партийна карта, не съм я изгорил”, каза още руският президент.

Държавният глава допълни, че не е идеологически комунист, но все пак ще продължава да пази картата си за членство в Комунистическата партия на Съветския съюз.

Той обясни, че много харесва идеалите на комунизма, но те „не били добре приложени от съветските лидери“. Според него идеите са много близки до Библията.

„Равенство, братство, щастие - но практическото въплъщение на тези велики идеи в нашата страна беше далеч от това, което измислиха социалистическите утописти”, смята руският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят