Експертизата за смъртта на Тодор от Враца излиза днес, съдът решава да пусне ли братята Поничките

Експертизата за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца трябва да стане ясна днес в съда, съобщава бТВ. От нея зависи дали на братята Иван и Десислав Дамянови - Поничките, обвинени за фаталния край на момчето, ще бъде наложена по-лека мярка за неотклонение или срещу тях ще започне дело.

Това решава Софийският апелативен съд, след като Окръжният съд във Враца остави Поничките под домашен арест. И прокуратурата, и защитата не са доволни от наложената досега мярка.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало. В деня, в който се гледаха мерките им, единият от двамата заяви, че не съжалява за случилото се и каза, че Тодор пръв ги нападнал. След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Коментари

Задължително поле