ГЕРБ: Писмото за "Химко" е съшито с бели конци

Съветник на име Богданов не съществува в екипа на министър-председателя. Писмото за "Химко" е съшито с бели конци, заяви пред Нова телевизия Севдалина Арнаудова, медиен съветник на премиера Бойко Борисов.

Става въпрос за писмо, изпратено преди дни до премиера, главния прокурор и американското посолство. Авторът на сигнала се казва Ян Аронов - президент на компанията ANJ Group Corp., регистрирана в Съединените щати.

Споменава се и за човек с името Богданов, който е представен като партньор на Бойко Борисов. При нас това писмо постъпи в деловодството на 15 януари. Върху него започнахме да работим в петък, след като Сашо Диков зададе въпроси има ли такъв човек и участва ли той в приватизацията на „Химко”, обясни тя.

Още в петък прокуратурата трябваше да реагира и да отговори на писмото на Диков. Според мен малко закъсняха, допълни Арнаудова.

Всеки може да подаде сигнал когато иска и докъдето иска. Ако ви кажа какви писма получаваме в деловодството – не само с подобно съдържание, но и със заплахи. Четем всеки един текст, всяко едно писмо, каза още медийната съветничка на премиера.

По-рано в ефира на Нова тв Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура, обясни:
Писмото е постъпило на 20 януари по пощата и е докладвано на главния прокурор. И съдържа твърдения за корупционни действия. Сигналът е разпореден за проверка на прокурор от Върховна касационна прокуратура.

Той е насочил сигнала към две прокуратури - на Окръжна прокуратура - Враца е изпратен сигнала с указания да се извърши проверка за длъжностни престъпления, както и за подкуп. А на Софийска градска прокуратура е разпоредено извършване на проверка с оглед твърдените данни за поискан подкуп в размер на 1 млн. евро. Незабавно е започнала проверка. Тя е възложена на ДАНС.

Проверява се и лицето, подало сигнала. Какви са му отношенията с „Химко", както и лицата, за които той пише, че се свидетели на искането и получаването на подкупа. Ще бъде установено и дали съществува такова лице Богданов и кой е той. Ще се установи има ли извършено престъпление, кога е извършено и от кого, категорична бе Румяна Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини