Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

ГЕРБ: Писмото за „Химко“ е съшито с бели конци

Съветник на име Богданов не съществува в екипа на министър-председателя. Писмото за „Химко“ е съшито с бели конци, заяви пред Нова телевизия Севдалина Арнаудова, медиен съветник на премиера Бойко Борисов.

Става въпрос за писмо, изпратено преди дни до премиера, главния прокурор и американското посолство. Авторът на сигнала се казва Ян Аронов – президент на компанията ANJ Group Corp., регистрирана в Съединените щати.

Споменава се и за човек с името Богданов, който е представен като партньор на Бойко Борисов. При нас това писмо постъпи в деловодството на 15 януари. Върху него започнахме да работим в петък, след като Сашо Диков зададе въпроси има ли такъв човек и участва ли той в приватизацията на „Химко”, обясни тя.

Още в петък прокуратурата трябваше да реагира и да отговори на писмото на Диков. Според мен малко закъсняха, допълни Арнаудова.

Всеки може да подаде сигнал когато иска и докъдето иска. Ако ви кажа какви писма получаваме в деловодството – не само с подобно съдържание, но и със заплахи. Четем всеки един текст, всяко едно писмо, каза още медийната съветничка на премиера.

По-рано в ефира на Нова тв Румяна Арнаудова, говорител на Главна прокуратура, обясни:
Писмото е постъпило на 20 януари по пощата и е докладвано на главния прокурор. И съдържа твърдения за корупционни действия. Сигналът е разпореден за проверка на прокурор от Върховна касационна прокуратура.

Той е насочил сигнала към две прокуратури – на Окръжна прокуратура – Враца е изпратен сигнала с указания да се извърши проверка за длъжностни престъпления, както и за подкуп. А на Софийска градска прокуратура е разпоредено извършване на проверка с оглед твърдените данни за поискан подкуп в размер на 1 млн. евро. Незабавно е започнала проверка. Тя е възложена на ДАНС.

Проверява се и лицето, подало сигнала. Какви са му отношенията с „Химко“, както и лицата, за които той пише, че се свидетели на искането и получаването на подкупа. Ще бъде установено и дали съществува такова лице Богданов и кой е той. Ще се установи има ли извършено престъпление, кога е извършено и от кого, категорична бе Румяна Арнаудова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.