Осъдиха пиян шофьор беглец на 6 г. затвор за убита пешеходка в Русе

Пиян шофьор беглец отива за 6 г. в затвора при първоначален строг режим, след като прегази и уби жена на пешеходна пътека в Русе. Окръжният съд призна 45-годишния Тодор Куманов за виновен, че е причинил смъртта на Милка И. /53 г./ и го лиши от право да управлява автомобил за 9 г.

Автомонтьорът се движел с висока скорост и 1,94 промила алкохол в кръвта, въпреки че до него в новозакупения му автомобил "Волво" седял 10-годишният му син. Пред очите му неговият баща повлякъл блъснатата пешеходка на бул. "Христо Ботев" и вместо да спре, заобиколил трупа й и изчезнал.
Присъдата може да се обжалва или протестира пред Великотърновския апелативен съд /ВТАС/. Прокурорът по делото настояваше за 12 г. затвор, които намали на 8 г. заради съкратеното съдопроизводство. Роднините на убитата жена претендираха за 15 г. лишаване от свобода.

Тежката катастрофа станала вечерта на 7 март м.г., когато автомонтьорът изпил близо 200 г водка и седнал зад волана. Той се движел с 82 км/ч при разрешени 50 км/ч по бул. "Христо Ботев", като помел пресичащата минувачка на зелен светофар и обозначена пешеходна пътека. После надул газта и се скрил у дома на сестра си, където изпил още 200 г водка.

При проверката на пътна полиция се оказало, че издиреният шофьор е с невалидно свидетелство на управление. Колата не била минала годишен технически преглед. Според съдебната справка той има 5 излежани присъди, но е реабилитиран.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право