Държавата отказа 2,2 милиона лева за ремонт на останал без асфалт път

Държавата няма да отпусне необходимите 2,2 млн.лв за належащ ремонт на останал почти без асфалт път в Община Павликени. Средствата са нужни за рехабилитацията на отсечката Сухиндол-Павликени. Половината от трасето от 5,5 км бе ремонтирано през 2014г. с 2 млн.лв. Средствата бяха предоставени от Публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски. Останалите над 6 км бяха предвидени за довършване още същата година, но финансиране така и не бе осигурено.

Пътят е в много лошо състояние. По него ежедневно преминават и ученическите автобуси от великотърновското село Димча към средищните училища в Павликени. Проблемът засяга гражданите на двете общини, както и пътуващите към Севлиево и Свищов.

"За рехабилитацията на две важни отсечки от републиканската пътна мрежа няма да бъдат осигурени средства от бюджета на МРРБ през 2016г. Това стана ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова", информира депутатката от БСП от Великотърновския региона Мариана Бояджиева.

Второто разбито трасе е републиканския път между стражишките села Чешма и Кесарево.За него има проект, изготвен от АПИ. "През 2014г. е проведена процедура за избор на изпълнител, но строителството не е финансирано. Единственият ангажимент, който министър Павлова пое, е да бъдат предоставени средства за текущ ремонт след тежкия зимен сезон", каза Бояджиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони