Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

И Банско влиза в програмата за саниране

По инициатива на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на община Банско Георги Икономов и заместник-кметът Александър Мацурев, участваха в работна среща по повод стартирането на оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и разширяването на обхвата на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Бяха обсъдени последните промени в методическите указания за включване в програмата за саниране и дадени насоки за работата по нея. Отпада условието за участие по програмата за минимален брой от 36 апартамента в една жилищна сграда. Това ще даде възможност на бенефициентите в град Банско в лицето на сдруженията на съсобственици на апартаменти, също да се включат. Важен принцип на програмата е одобрението на подадените заявления по реда на тяхното постъпване.

„Община Банско вече има сключен договор за санирането на една многофамилна жилищна сграда в града, която отговаряше на поставените в Националната програма изисквания за минимален брой апартаменти в сграда – 36. До края на октомври тази година договорът ще бъде изпълнен. Използвам случая да се обърна към собствениците на апартаменти в блоковете на територията на град Банско, за да ги призова да бъдат активни и организирани. Необходимо е да не се губи много време за образуването на сдружения от съсобственици, тъй като условието по програмата е одобряване на кандидатите по реда на постъпване на документацията. Бенефициенти по тази програма са те. Аз като кмет гарантирам пълна подкрепа и съдействие от страна на администрацията. Имаме възможност да санираме блоковете в Банско на 100% и трябва да се възползваме” заяви Икономов след срещата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.