Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Арестуваха пияна кюстендилка, карала крадено такси в насрещното на магистрала “Струма“

Министрите на вътрешните работи на България и Северна Македония раздаваха флаери срещу корупцията на ГКПП-Станке Лисичково

Прокуратурата за доклада на ЕК: Обективно и по достойнство са оценени усилията в областта на съдебната реформа

Осъдиха строител, насилил болно момиче

Младен Маринов: В Кресна 170 души се разследват за фалшива адресна регистрация

Заболял от бруцелоза ветеринар ще се лекува в Гърция

При професор от държавната болница в Александруполис /Гърция/ ще се лекува заболелият от бруцелоза в град Рила ветеринар д-р Георги Бандеров /32 г./, казаха негови колеги от екипите при огнището на епидемията.

При взети трети проби на 19 ветеринарни специалисти в средата на януари т.г. д-р Бандеров показал влошени показатели. Симптомите при него били още от май м.г. Тогава съотношението на имуноглоболините /антителата срещу бруцелозата:/ били 1:60, докато сега е 1:5185. „Тръгваме за Гърция, на 28 януари т.г. постъпва в болницата, открита от Шести американски флот в Александруполис, след това подарена на общината. Прегледите и консултациите при проф. Панагопулос засега са напълно безплатни. Ние с частен превоз ще закараме колегата Бандеров до Гърция и го връщаме. Ако се наложи хоспитализация, ще съберем пари между нас, за да платим престоя му там“, каза бившият кмет на Дупница и доскорошен шеф на областната агенция по контрол на храните в Кюстендил д-р Първан Дангов, който също е на терена на бруцелозното огнище в Рила и района от юли т.г.

Друг ветеринар, д-р Георги Тимчев, гл. лекар на ветеринарната лечебница в Дупница, също пипнал бруцелоза по Рилското корито, докато третирал козите, овце, биволи и др. но оздравял – неговата последна проба е отрицателна. 35 са заболелите от бруцелоза в Рила, казаха от регионалната инспекция по здравеопазване в Кюстендил. Омбудсманът Мая Манолова обяви наскоро, че ще посети за втори път града, за да съдейства срещу болестта – и при хората, и при животните.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.