Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

София търси “добре подготвен човек с авторитет” за главен архитект

Десет работни дни преди Петър Диков окончателно да се оттегли от поста главен архитект на София общината ще обяви конкурс за избор на негов наследник. До 10 февруари ще се приемат документите на кандидатите, а изискванията са те да имат минимум 10 години стаж като архитект, от които поне три да са прекарани в натрупване на управленски опит в държавна или общинска структура или в частна фирма.

След 10 години Петър Диков напусна поста главен архитект след засилващ се обществен и политически натиск. Последният му работен ден ще бъде на 9 февруари, а до избирането на негов наследник направлението „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община ще се управлява от временно изпълняващ длъжността.

„Надявам се да има повече кандидати, защото позицията е сериозна. Търсим професионалист – сериозен, добре подготвен човек, с авторитет“, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Очаква се да се състави и комисия от 11 или 13 души, които ще оценяват кандидатите. В нея ще влязат както общински съветници, така и представители на гилдията – Съюза на архитектите и Камарата на архитектите.

Кандидатите за главен архитект на София трябва да представят своите виждания за развитие на града, както и модел за комуникация с гражданите и с обществените организации. Те трябва да разяснят и как ще се справят с липсата на подробно-устройствени планове в част от кварталите, заради което се изисква и проектантски опит. Очаква се представянето на концепциите да е публично, а по искане на Фандъкова кандидатите да бъдат питани и за визията им за развитие на София като зелен град.

Законът не дава краен срок за избор на главен архитект. Знае се само, че комисията трябва да обяви кои са допуснатите кандидати седмица след приема на документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете