Папата анатемоса преяждането

Засилват контрола срещу нерегламентираното изгаряне на отпадъци

Не пускат Михайлов да си тръгне от БФС

Сирийската армия влезе в град Ракка

Ердоган не желае да се срещне с Помпео и Пенс в Анкара, а само с Тръмп

Лия прави клип на култова своя балада Със „Сини очи“ певицата стартира издаването на поредица от шлагерни сингли, които ще събере в албум

Д-р Мариян Иванов: Помогнете на имунната си защита през есента и зимата Билкови и хомеопатични средства държат вирусите и бактериите надалече

Новият посланик на САЩ Херо Мустафа пристигна в България

Ким Чен-ун изкачи на бял кон свещената за корейците планина Пектусан (СНИМКИ)

Добричката болница с нова апаратура за 104 000 лв.

Цацаров и Гешев са на посещение в САЩ

Дмитрий Песков: Уважаваме правото на Турция да се защитава чрез операцията в Сирия

Армията изкара 70 бойни машини на учение в Ново село

Чуждите посланици, говорещи български език, учредиха свой клуб

София търси „добре подготвен човек с авторитет“ за главен архитект

Десет работни дни преди Петър Диков окончателно да се оттегли от поста главен архитект на София общината ще обяви конкурс за избор на негов наследник. До 10 февруари ще се приемат документите на кандидатите, а изискванията са те да имат минимум 10 години стаж като архитект, от които поне три да са прекарани в натрупване на управленски опит в държавна или общинска структура или в частна фирма.

След 10 години Петър Диков напусна поста главен архитект след засилващ се обществен и политически натиск. Последният му работен ден ще бъде на 9 февруари, а до избирането на негов наследник направлението „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община ще се управлява от временно изпълняващ длъжността.

„Надявам се да има повече кандидати, защото позицията е сериозна. Търсим професионалист – сериозен, добре подготвен човек, с авторитет“, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Очаква се да се състави и комисия от 11 или 13 души, които ще оценяват кандидатите. В нея ще влязат както общински съветници, така и представители на гилдията – Съюза на архитектите и Камарата на архитектите.

Кандидатите за главен архитект на София трябва да представят своите виждания за развитие на града, както и модел за комуникация с гражданите и с обществените организации. Те трябва да разяснят и как ще се справят с липсата на подробно-устройствени планове в част от кварталите, заради което се изисква и проектантски опит. Очаква се представянето на концепциите да е публично, а по искане на Фандъкова кандидатите да бъдат питани и за визията им за развитие на София като зелен град.

Законът не дава краен срок за избор на главен архитект. Знае се само, че комисията трябва да обяви кои са допуснатите кандидати седмица след приема на документи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.