Екскметът на Стрелча остава в ареста

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев остава за постоянно в ареста до съдебния процес срещу него, на който ще бъде съден за изнасилване на 16-годишната ученичка Ирена Белухова, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Това постанови тричленен състав на Пловдивския окръжен съд, оглавяван от неговия председател Веселин Хаджиев. Той отряза искането на адвоката на Евстатиев Петър Горчев за по-лека мярка "парична гаранция" заради чистото съдебно минало на клиента му, и прие мотивите на държавния обвинител Димитър Ангелов от Окръжна прокуратура-Пловдив, че обвиняемият може да се укрие от правосъдието.

"Събрани са доказателства за повдигане на още 2 обвинения спрямо бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, които вероятно ще бъдат повдигнати на по-късен етап", обяви прокурор Димитър Ангелов.

Близо стотина жители на Стрелча и Панагюрище бяха обсадили Съдебната палата в Пловдив преди началото на гледането на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев, като някои от тях дори влязоха в заседателната зала.

Там екскметът бе посрещнат с викове "Боклук мръсен" и "Уууу" от съгражданите си, които бяха готови жив да го разкъсат и линчуват. Наложи се 12 униформени служители на "Съдебна охрана" да пазят 57-годишния политик от "всенародната любов".

Иван Евстатиев подмина с мълчание въпросите на репортерите на влизане в залата и не продума абсолютно нищо. Гледането на мярката бе засекретено от съдия Веселин Хаджиев с мотива, че делото не трябва да е публично с оглед запазване на нравствеността и за да не стават публично достояние обстоятелствата около случилото се на 15 януари в хотел "Стрелча", защото пострадалото момиче е непълнолетно. "Доктор" Евстатиев ти си злодей! Законността и Стрелча няма да забравят твоето насилие!", пишеше на един от плакатите, носен от гневен стрелчанин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини