Лапароскопски операции ще правят в болницата в Горна Оряховица

Лапароскопски операции ще се правят занапред в общинската болница в Горна Оряховица. Това обяви публично директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в железничарския град д-р Иван Иванов. „Здравното заведение има клинична пътека за тези интервенции. Предстои да сключим договор с двама колеги от УМБАЛ в Плевен, които са с богат опит в лапароскопската хирургия. Те ще идват по определен график в Горна Оряховица и ще работят заедно с нашите колеги”, допълни д-р Иванов.

Той поясни, че основно ще се работи лапароскопска холицистектомия, което е безкръвна операция на жлъчката. Лапароскопиите ще се правят в операционния блок на болницата, където има оборудване за такъв вид хирургия.

Според медицинският шеф в региона има много пациенти, които се нуждаят от това лечение. Тези интервенции са предпочитани и се извършват масово.

„Това отдавна е световна тенденция, която все повече се практикува и в България. За да могат и нашите пациенти да се лекуват тук, започваме и ние да прилагаме този метод”, категоричен е д-р Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве