Томислав Дончев: Проблемът с ВСС е морален

Проблемът с Висшия съдебен съвет е морален, а не формален. Това заяви в ефира на bTV вицепремирът Томислав Дончев по повод исканата от управляващите оставка на ВСС.

„Не смятам, че има нещо лошо в общуването между институциите, та макар и с есемеси. Аз не си пиша съобщения с друг юрист освен с адвоката ми“, поясни Дончев.
"Мафията няма само едно лице. Тя засяга не само част от институциите, но и голяма част от българските граждани. Мнозина имат интерес да свалят правителството - и политически, и икономически играчи", поясни той.

"Не знам кой стои зад днешния протест. Въпросът е какви са целите на този митинг и дали иска създаде хаос. Трудно може да се избегне с януарските протести през 2013 година, когато беше свален и първият кабинет на премиера Борисов", разкри още вицепремиерът.

"Газовият разпределителен център в България е възможен само при два фактура - руска тръба в Черно море и по-бързо изграждане на интерконектора с Гърция за газ от Каспийско море", каза Томислав Дончев на въпрос за проекта "Южен поток".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини