Танев обиден, че научил за оставката от медиите

Просветният министър Тодор Танев не е бил уведомен, че ще му бъде поискана оставката и е научил за това от медиите. Това заяви самият той. Пред БНТ Танев коментира, че ще си подаде оставката веднага след като му бъде поискана по съответния ред от премиера, но досега това все още не се е случило: „Щом министър-председателят ми иска оставката, който ме е назначил, веднага я подавам“.

"Ритуални танци и самоубийствени след толкова свършена работа до момента да правя в аванс по изтекло съобщение, няма да правя. Аз би следвало да получа лично от министър-председателя някакъв документ, някакво съобщение, личен разговор или предполагам с негов натоварен за целта представител", каза още Танев.

„20 години съществува проблемът в термините. 20 години нашите историци не стигнаха до много ясно заключение. От 5 години насам на няколко пъти се чака от министерството отговора на научната общност за точната терминология”, уточни министърът малко по-рано пред БНР „Лично аз поддържам „робство”. Напоследък по-силно се чува „османско владичество”. Имам намерение да ги поканя тук ултимативно, окончателно да направят това пред нас. И да сложат честни, анонимно избрани хора в комисиите, които избират учебниците”, добави той.

„За цялата изминала година – вече 13 месеца, Министерството, в този състав, който е в момента, е отличник. Ние сме свършили и преизпълнили работата, която се очакваше”, заяви той. „Това включва пет законопроекта, някои, от които се разглеждат в Народно събрание. Връзка на бизнеса с образователната система, създаване на пълни правомощия на бизнеса от инициирането през учебните планове и управлението на професионални учебни заведения, до валидирането, което никога не е давано”, поясни министърът. „Черешката на сладоледа – действително документално осигурени 1 млрд. и 300 млн. лв. по ОП за „Образование и наука за интелигентен растеж”, която на няколко пъти „висеше” в небитието, започна със скептицизъм, но ние победихме”, каза още министър Танев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика