ДАНС разследвала началничката на кабинета на Танев заради контакти с ислямисти

Началничката на кабинета на просветния министър Тодор Танев - Мюйессер Солак, е разследвана от ДАНС за контакти с ислямисти, съобщи Канал 3, позовавайки се на депутати от Патриотичния фронт.

Кандидат-депутатка от РБ, но от партията на Корман Исмаилов, е разработвана от ДАНС и то по сигнал, подаден до спецагенцията от министъра на образованието. Нейните контакти са под наблюдение на спецслужбите от близо година, след като на Танев му докладвали за тях и той сезирал органите на реда.

Така агентите на ДАНС я взели на мушка още май месец миналата година, когато засекли нейни контакти с ислямисти. По онова време въпросната началничка на кабинета на министър Тодор Танев с грубо вмешателство се опитала да кадрува. Наредила на Регионалния инспекторат на МОН да назначат двама преподаватели в Благоевградско и Гоцеделчевско, които пък били засечени от спецслужбите във връзки с ислямисти и турски агенти, разказват депутати от Патриотичния фронт. Те разговаряли с Танев по казуса. 

Той бяснил, че е информиран и затова още през декември е искал да я махне от поста, но тогава Солак започнала да излиза в болнични и отпуска до момента, поради което заповедта за уволнението й си е чакала написана. Танев обещал на ПФ, че още в понеделник ще подпише заповедта, тъй като наблюдаваната от ДАНС чиновничка се връщала на работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика