Унгарският външен министър: Нужна е нова защитна линия с България и Македония срещу мигрантите

Ние сме длъжни да спрем неконтролираната миграция. Ако Гърция не е в състояние да изпълни своите задължения, трябва да създадем нова защитна линия, в която да бъдат включени България и Македония. Това каза унгарският министър на външните работи Петер Сиярто по време на срещата си със своя румънски колега в Букурещ Лазар Команеску, цитиран от БГНЕС.

"С цялото ми уважение към Гърция, но ако някой не изпълнява задълженията си от общия договор, тогава трябва да има последствия, защото това поставя под риск от разпад цялата ни общност", каза Сиярто и подчерта: Много сериозно трябва да анализираме всички сценарии за южната граница на Шенген и преместването й на северната граница на Гърция. Унгарският министър изрази надеждата, че властите в Румъния са в състояние да защитят собствените си граници и никога няма да се наложи на Унгария да вдига ограда по нейната граница.

"Може ли някой да ми каже, ако на ден при вас идват 8-10 000 нелегални мигранти по няколко стотин дългата Ви граница, кой е в състояние да изпълнява задълженията си съгласно споразумението от Шенген без физически прегради", попита още Петер Сиярто.

Коментари

Задължително поле