В отговор на взрива Марешки свали дизела на 1.48 лв.

Ден след бомбата в негова аптека в Бургас варненският бизнесмен отговори с ново шоково поевтиняване на горивата в единствената му бензиностанция край морето. Точно в полунощ срещу събота дизелът падна на 1.48 лв. за литър, автогаз на 0.69 лв., А-95 –на 1.64 лв., а А-100 –на 1.77 лв. По въпроса за бомбите ще хвърля бомба, написа преди това във фейсбук фармацевтичният бос.
Останалите конкуренти във Варна продаваха в събота горивата на следните цени.

Автогазта е между 0.75-0.77 лв., дизел между 1.59 – 1.61 лв., бензин А -95 –между 1.65- 1.71 лв., бензин А-100 –между 1.80-1.88 лв. за литър.
На по-евтините цени зареждат само бензиностанции край тази на Марешки. Той твърди, че не работи с преки доставчици, а купува горивата от втори и трети лица, но свива маржа от цената на едро на цената на дребно и има финансова печалба, в резултат на добрите обороти.

Според него ниските цени на горивата трябва да понижат цените на всички стоки в потребителската кошница. „Факт, на който дори премиерът Борисов обърна внимание. През 2013 г. цената на дизела беше 2.66 лв. - цената на билетчето за градския транспорт 1 лв. Днес цената на дизела вече стига под 1.50 лв. - билетчето продължава да е 1 лев”, написа в социалната мрежа бизнесменът след взрива в аптеката му и според него хвърлянето на бомбата е отклоняване на вниманието от едни реалните факти.

До края на февруари ще открием и втора бензиностанция край морето. Вече имаме набелязани поне десетина обекти в Северна и Южна България, каза за "Труд" Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини