Проф. Танев: Не подкрепям особено Кунева

Не подкрепям особено Меглена Кунева за министър на образованието. Това заяви проф. Тодор Танев, министър на образованието в оставка пред бТВ. Първоначално Танев заяви, че няма значение дали той подкрепя Кунева, по-важното било какво ще каже групата на Реформаторския блок.

Кунева има дар слово, но няма да й е лесно, каза още Танев. Той обаче обеща, че щял да й помага, ако заеме поста в министерство на образованието.

Искам да подам оставка при първа възможност – може утре, може вдругиден, каза още министърът в оставка. На въпрос дали се чувства обиден, Танев отговори, че неговата личност няма абсолютно никакво значение.
Бях подведен в текстоалната част, не съм затрил едно понятие, каза още Танев по повод скандала с въвеждането на понятието османско съжителство.
По думите му съжителството единствено е битово понятие, но робството остава като основен термин. Не ми дадохте време да направя нещата по по-малко истеричен начин.

Ще се усмирят като видят на какви термини съм държал в новите учебни програми, на същите на каквито и всички други, каза министърът в оставка.
Според него не може за една дума в предложението, да се взриви общественото мнение „без това да е малко курдисано“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика