Лидл с награда на Германската икономика в България

Лидл България получи престижното отличие от наградите на Германо-българската индустриално-търговска камара в третата „отворена категория“, която отличава общественозначими проекти, при които комерсиалният фактор не е водещ. По традиция наградата се присъжда за успешни проекти, иновации, ангажираност в социални дейности.

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) награди за дванадесети път фирми, допринесли през последните дванадесет месеца за развитието на българо-германските икономически отношения.

Наградата на Лидл България беше връчена лично от Франк Янсен, изпълнителен директор на Сибанк, и Рамон Харпс, вицепрезидент на ГБИТК в рамките на Новогодишния прием на ГБИТК в Софийската опера и балет на 28.02.2016г.

През 2015 г. Лидл България приключи успешно проект на подготвителните работи и обучение на участници в двугодишен мащабен HR-проект „Развиваме се заедно с управителите на филиали“. Oбщо ангажираните в проекта служители са 115, а разходите по него за 2015 г. са над 200 хил. лв. Сред проектите на компанията са още: „Зелена линия Витоша“ и „Вело алея“ – безплатни автобуси за пътници и велосипедисти през летния период до Витоша, инфраструктурни разходи в различни общини (изграждане на детски площадки, паркове и озеленяване) в размер на 361 хил. лв.

„Когато работихме по всички персонални, социални и екологични проекти през 2015 година, не мога да не отбележа сред тях преди всичко проекта за развитие на персонала. Не сме се стремили към получаване на награди, а го правихме с вътрешна убеденост за нашата икономическа и социална отговорност, за ползата от нашия ангажимент.” – сподели Любомир Хърсев – Управител администрация на Лидл България. Той благодари от името на Лидл за високото признание и посвети наградата на първопричина и крайна цел на всички усилия на екипа на Лидл –клиентите: „Те са вдъхновител и мотор на нашия стремеж за качество и взискателност към всеки процес и детайл.“.

Специална благодарност компанията отправи и към всички свои над 2 000 служители за всеотдайната им работа и подчерта, че заслугата за тази награда е тяхна.

С мисъл за тях е осъществен и основният персонален проект на компанията за 2015 г. „Развиваме се заедно с управителите филиали“. Основен принцип в действията на Лидл е максимално добро качество на достъпна цена за всеки предлаган от компанията продукт (стоки, услуги, строителни обекти, кампании за обществения сектор). Такова е и работодателското отношение спрямо различните категории работещи в Лидл България - напр. последно увеличение на заплащането за някои от тях се случило през декември 2015 г. в размер между 8-14%. От компанията дадоха информация и за заплащането във фирмата: стартово месечно възнаграждение на касиер/продавач (голям град и малък град напр.) е 700 лв. за малък град и 900 лв. за голям град и складов работник. Респективно към края на 2015г. стартовото месечно възнаграждение средно за цялата компания е 1700 лв., като има и ясен хоризонт за развитие на заплатите в бъдеще. Всички служители получават и 60 лв. под формата на ваучери и допълнителна, широкоспектърна, здравна застраховка.

Следвайки тази политика на работа, компанията доказва стремежа си за дългосрочност и принадлежност на своите служители и за качество на всички нива на действие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес