Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Допълнителна охрана в училищния двор след убийството на Симона

Професионалната гимназия по икономика и 12 ОУ „Елисавета Багряна“ в Сливен са назначили допълнително охранители, които да отговарят специално за училищния двор, съобщиха от общината в Сливен.

Двете учебни заведения се помещават в обща сграда и делят огромен двор. Единият от пазачите ще охранява терена пред 12 ОУ, а другият – пред гимназията. С тях пазачите в двете училища стават 6-има. Всички те са служители на Общинската фирма за охрана и СОТ, а заплатите им се осигуряват от училищните бюджети.

Мерките са предприети от ръководствата и по настояване на родителите. Това стана след трагедията в началото на ноември, когато 28-годишният Димитър нахлу в двора на гимназията, уби 15-годишната ученичка Симона, рани с нож 40-годишна педагогическа съветничка и 28-годишен мъж от квартала.

След случая по инициатива на просветния инспекторат, общината и полицията бе извършена проверка в 39-те училища в областния град и селата. Проверяващата комисия е препоръчала охранителите в учебните заведения да се грижат не само за сигурността вътре в сградите, а да извършват и обходи в дворовете, да следят за съмнителни лица и при нужда веднага да уведомяват МВР – каза зам.-кметът Пепа Чиликова. От администрацията заявиха, че е подобрена осветеността на сградите и дворовете в 4 училища. В бъдеще, когато бъдат предвидени средства, ще се изгради и система за видеонаблюдение в детските и учебните заведения.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.