Кметът на Търговище гостува на земляческа среща във Варна

Над 100 човека се събраха на ежегодната земляческа среща на търговищенци във Варна.

Тя се провежда около 29 януари, когато Търговище чества освобождението си от османско владичество.

Срещата беше първа за новоизбрания кмет на общината д-р Дарин Димитров със земляците му, които го поканиха да се видят и разменят идеи за родния град.
На нея присъстваха и граждани от другите общини на областта, както и хора, свързани професионално или емоционално с Търговище, каза д-р Димитров.
"Нашата общност във Варна е изключително сплотена и не забравя корените си. На срещата имаше много възрастни хора, които с носталгия разказваха какво е за тях родния край. Говореха как им липса атмосферата на града и за усещането, че това е техният дом", разказа кметът.

Участниците в земляческата сбирка си обещаха да се виждат по-често и да поддържат връзка с новото общинско ръководство.

Представители на различни гилдии, като архитекти, инженери, финансисти имат конкретни предложения за развитието на родния си град. Всички заявяват, че са в готовност да съдействат по проекти за обновяването му и съхранението на всичко ценно в него.

"Търговищенци, макар и далеч от града си, не спестиха и проблемите, които виждат, когато си идват у дома. Говорихме за нуждата от ремонти на уличната инфраструктура, за подобряване организацията на движението и безпорядъка с паркирането. Това са все неща, които сме планирали да подобрим", каза кметът.
Следващата среща ще привлече и младите хора, които учат или работят във Варна, убеден е градоначалникът.

Организатор на ежегодните сбирки е дружеството на търговищенци там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини