Делян Пеевски: Нямам нищо общо със свободните съчинения, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“

"Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“, както твърди бившата съдийка Ченалова." Това се казва в изявление, изпратено от народния представител Делян Пеевски до "Фокус".

„Днес, за пореден път, бях разпитван от Прокуратурата. Този път във връзка с твърденията на бившата съдийка Ченалова, че съм имал „пряко влияние върху случващото се в съдебната система“.

Нямам нищо общо с подобни свободни съчинения, поради което и не намирам смисъл да коментирам същите. Мисля, че на обществото вече са напълно ясни, както целите, така и задкулисните автори на кампанията, осъществявана посредством записите и твърденията на Ченалова.

За мен е похвална бързината, с която Прокуратурата се сезира, за да бъда разпитан, но считам, че това не следва да се случва, само когато адресат на действията им е Пеевски. В тази връзка поставям въпроса - кога Прокуратурата ще се сезира и по отношение на други лица, като Иво Прокопиев или Слави Трифонов например.

Кога прокуратурата ще провери дейността на свързаните с Прокопиев бизнеси, като „Каолин“, фотоволтаичния холдинг „Соларпро“, финансовия посредник „Булброкърс“, сделките с пенсионния фонд „Доверие“, както и много други, за които в публичното пространство има многобройни твърдения и сигнали за извършени нарушения.

Когато говорим, че сме равни пред закона, то нека и на практика бъде така. Или страхът от медийните атаки на кръга „Капитал“ и от политическите връзки на Прокопиев е по - силен и лицата от този олигархичен кръг ще продължават да бъдат „свещени крави“ за българските правоохранителни органи”, се посочва в изявлението на депутата Делян Пеевски.

Коментари

Задължително поле