Наши шофьори блокирани на ГКПП-Кулата от 24 часа викнаха: Бойко Борисов да дойде с хеликоптера да ни помогне

След 24 часа блокада на гръцките фермери на ГКПП-Кулата-Промахон се образува над 15 км. опашка от тирове и от двете страни на българо-гръцкия пункт. Заклещени, шофьорите заявиха, че бедстват. „Нямаме вода, храна, тичаме на тоалетна по полето край пътя, а тук някакви гърци уж стачкуват. А са си направили скара, стоят на нея, хапват и пийват, препречили са пътя с трактори и ремаркета. Полицията вместо да ги разгони, ги пази, а нас няма кой да защити, оплакаха се блокираните български шофьори.

По обяд напрежението на Кулата ескалира и нашите тираджии се опитаха да се саморазправят с гърците. „Да дойде премиерът Борисов с хеликоптера, ние нали сме европейци, той да им каже да освободят пункта, поискаха нашите превозвачи. Някои от тях карат хранителни стоки, плодове и зеленчуци, които ще се развалят, търпят загуби, защото изпускат срокове за доставки. Повечето са изпуснали фериботите в посока Италия. „Гърците стачкуват, а ние търпим загуби", оплакаха се нашенци.

Заради напрежението за пункта заминаха спешно областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и шефът на полицията комисар Росен Танушев. На пункта се пропускат само леки автомобили, а товарните се задържат от протестиращите гръцки фермери. Сутринта във вторник през пункта без проблем премина колата на футболиста Димитър Бербатов, който обясни, че бърза за тренировки.

За четвъртък гърците готвят общонационална стачка, с която смятат да парализират цялата страна. Ще има тотални блокади на само на КПП-а, но и на пътища, пристанища, магазини, аптеки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини