Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Нови обекти за „Региони в растеж” в Търговище

Дългоочакваното изграждане на т.нар. пробив „Катрафилов“ в Търговище няма да бъде изпълнено по „Региони в растеж“, както беше планирано. Ще се търсят пари за връзката между центъра и кварталите „Запад“ целево от държавата или от местния бюджет. Това стана ясно на пресконференция за представяне на актуалните предложения за обекти, които да влязат за изпълнение по Оперативната програма. Пробивът е отпаднал заради недопустимост със санкция на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Работната комисия по изготвяне на предложенията, които ще се внесат в управляващия орган на МРРБ, предлага на мястото на „Катрафилов“ да бъдат включени част от бул.“Сюрен“ и благоустрояване на район от кв.“Запад 2″.

Всички обекти, които се планират, трябва да се поберат в рамките на 17,7 млн. лв. Всички отговарят на предварително заложени критерии. По тази причина казармите остават извън тази схема.

Сред тях са 3 от основните улици в града: „Трети март“, „Гладстон“ и „Васил Левски“, както и кръгово кръстовище на бул.“Митрополит Андрей“. От образователния сектор се предлагат: ОУ „Хр.Ботев“, детски градини 9 и 7, както и ясла 1. В задължителната част за социална инфраструктура е включено проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на 10 броя социални жилища. Те ще бъдат направени в района на кв.“Запад 3″. Ремонт и преустройство на емблематичната Земеделска банка за превръщането й в изложбен център е заложено в културната инфраструктура. Планира се и ремонт на сградата на Школата за изобразителни изкуства, която е част от Обединения детски комплекс.

Актуализираният списък подлежи на одобрение. Реално през 2017г. първо ще започне работата по улиците. Паралелно с тях училищата и детските градини, които ще се ремонтират включително и през 2018г. Последни остават културната и социална инфраструктура, които ще се правят вероятно през 2019.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.