Избират между трима треньор на волейболистките

Кой треньор ще води националките по волейбол ще се реши след седмица в Пловдив, където във вторник е поредното заседание на ръководството на федерацията. Постът е свободен след провала на европейското в Холандия, където нашите отпаднаха още в групата и последвалата оставка на Драган Нешич.
„Имаме три кандидатури, всичко ще се реши в Пловдив - информира президентът на централата Данчо Лазаров. - Това са Димо Тонев, Иван Петков и Иван Сеферинов. Освен този треньор трябва да изберем и наставници на младежите и девойките, имаме и други текущи въпроси за решаване.“
Като най-вероятен наставник на младите национали се смята Владимир Николов. За досегашния капитан на държавния ни тим се изказа и селекционерът на мъжете Пламен Константинов, който има тежката дума при избора. Гибона също така ще посочи и треньора на втория тим при мъжете, който ще играе в Европейската лига.
Много е вероятно съставът на девойките до 17 години, на който престои европейска квалификация у нас през април, да бъде поет от един от тримата кандидати за жените.
На заседанието се очаква да бъде дискутирано и състоянието на зала „Христо Ботев“, която бе затворена за зрители заради проблем с трибуните, които били опасни за зрителите.
„Очакваме експертизата на специалистите и дотогава се надяваме да е готова, за да предприемем каквото трябва“, допълни Лазаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт