Михаил Касабов – президент до конгрес

БАБХ изтегли от пазара над 250 кг пушена риба от Румъния, заразена с листерия

Веселин Марешки оправдан на първа инстанция за изнудване и заплахи Приятели на ищеца окупираха съда с плакати и викове "Мафия" и "Продажници"

Скандален италианец: Със сър Алекс уговорихме мач, дадох му „Ролекс“

Изоставиха бебе в поликлиниката в Петрич

Енергийният министър инспектира нова инфраструктура за стъкларските заводи в Търговище

Експлозия в джамия в Афганистан уби най-малко 28 души и рани десетки

Димитър Радев: Решението за еврото е стратегическо, а не конюнктурно

Камери спряха грабежите в Слънчев бряг Над 300 покриват 80% от територията на най-големия курорт у нас

Япония премахна забраната за внос на българско пилешко

БНБ пуска нова банкнота от 50 лева с нови защитни елементи Влиза в обращение от 1 ноември тази година

Вицепрезидентът Йотова: Ролята на Съда в Страсбург е динамична и продължава да нараства

Две вокални кралици на сцената на зала България

И Патриотичният фронт няма да подкрепи Кунева за просветен министър

„Нашето единодушно решение е да не подкрепим кандидатурата на Меглена Кунева за поста министър на образованието“, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след края на заседанието на парламентарната група, съобщава агенция „Фокус“.

Симеонов обясни, че основният аргумент за позицията на ПФ е, че Кунева „не се ползва с подкрепата на патриотично ориентираните избиратели“.

Другият съпредседател на патриотите – Красимир Каракачанов, обясни, че по време на заседанието са се чули много различни мнения по въпроса дали при гласуването на номинацията на Кунева в пленарната зала утре, позицията да е „против“ или „въздържал се“, в което всъщност няма никаква разлика.

„Всеки ще си гласува според собствените виждания. Все пак министърът на образованието е възлов. Още от вчера казваме, че нямаше нужда да се бърза. Виждате какви са обществените реакции. По-правилният подход бе да не се бърза, да се потърси онази фигура за министър на образованието, която ще успокои обществото и ще вдъхне увереност, че в българското образование ще настъпи онзи обрат, който очакваме от 20 години”, допълни още Каракачанов.

Така зад кандидатурата на Меглена Кунева застават ГЕРБ, половината депутати от Реформаторския блок и осем избраници от Българския демократичен център. Това поставя под въпрос дали номинацията ще успее.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.