И Патриотичният фронт няма да подкрепи Кунева за просветен министър

„Нашето единодушно решение е да не подкрепим кандидатурата на Меглена Кунева за поста министър на образованието“, заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов след края на заседанието на парламентарната група, съобщава агенция „Фокус“.

Симеонов обясни, че основният аргумент за позицията на ПФ е, че Кунева „не се ползва с подкрепата на патриотично ориентираните избиратели“.

Другият съпредседател на патриотите – Красимир Каракачанов, обясни, че по време на заседанието са се чули много различни мнения по въпроса дали при гласуването на номинацията на Кунева в пленарната зала утре, позицията да е „против“ или „въздържал се“, в което всъщност няма никаква разлика.

„Всеки ще си гласува според собствените виждания. Все пак министърът на образованието е възлов. Още от вчера казваме, че нямаше нужда да се бърза. Виждате какви са обществените реакции. По-правилният подход бе да не се бърза, да се потърси онази фигура за министър на образованието, която ще успокои обществото и ще вдъхне увереност, че в българското образование ще настъпи онзи обрат, който очакваме от 20 години”, допълни още Каракачанов.

Така зад кандидатурата на Меглена Кунева застават ГЕРБ, половината депутати от Реформаторския блок и осем избраници от Българския демократичен център. Това поставя под въпрос дали номинацията ще успее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини