Местят Райфъла в Софийския затвор заради изследвания във ВМА

Скандалноизвестният пловдивския бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла ще бъде преместен временно в Софийския затвор заради изследвания в клиниката по урология във ВМА и изготвянето на тройна съдебно-медицинска експертиза, която да установи здравословното му състояние. Тя бе поискана от адвоката на Райфъла Илиян Василев на старта на процеса срещу клиента му в Пловдивския Окръжен съд заедно с промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека. В съдебната зала Атанас Червенков се оплака, че развива бактериална инжекция, защото задържал урина и 2 пъти бил каран по спешност в болница, за да му точат по 2 литра. Райфъла изля душата си и не скри своите притесненията, че ако се наложи да се лекува в затворническата болница, ще бъде вързан по 24 часа на ден с белезници за леглото и трябва да ползва с катетър една и съща дупка с още 30 роми.

Държавният обвинител Атанас Янков от Окръжна прокуратура прие искането за тройна съдебно-медицинска експертиза на Атанас Червенков, който ще бъде конвоиран до затвора в столицата и настанен за 15 дни в болничното заведение за прегледи под засилена полицейска охрана. Искането за промяна на мярката за неотклонение ще се гледа на 29 февруари (понеделник).

За 16 март пък бе отложен стартът на делото срещу Атанас Червенков и съучастниците му Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев, срещу които са повдигнати куп обвинения за извършване на опит за убийство на директора на медицински център "Хипоталамус" Аргир Гяуров и за умишлени палежи на няколко автомобила собственост на ексдепутата от ГЕРБ Антоний Йорданов и жена му Татяна, която е бивш общински съветник от същата партия в пловдивския парламент. Повод за отлагане на съдебния процес бе липсата на адвокатката на единия от подсъдимите заради ангажимент по същото време с дело за убийство в Разград. За разпит по делото срещу Райфъла и компания са призовани 39 свидетели и 11 вещи лица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони