Край на една мистерия на 42 г.: Кървавият лорд Лукан е обявен за мъртъв

Изчезването на лорд Лукан е една от най-пикантните мистерии във Великобритания. Престъпленията му остават ненаказани, но и недоказани. Самият той също тъне в неизвестност до днес, когато смъртта му е окончателно обявена. Това съобщава британският вестник Independent.

Смъртният акт на графа, изпарил се преди 42 години, е издаден от Върховния съд на Острова.

Този ход позволява на единствения син на заподозрения в убийство и изчезнал след това граф да наследи титлата на бащата си.

Какво е станало преди 42 г.

Сандра Ривет, бавачка на семейството на аристократа, е била намерена мъртва в дома на семейството на 7 ноември 1974, в централната част на Лондон. В хода на разследването е станало ясно, че той я е убил, защото я объркал за съпругата си. Впоследствие и графиня Лукан е била нападната и зверски пребита. В това време се е водела битка за попечителство.

Графът, който бил уважаван аристократ, е видян за последно в къщата на свой приятел в Източен Съсекс. Колата му била намерена по-късно изоставена и пълна с кръв. Но нямало тяло.

Приятели на семейството твърдят, че лордът се е удавил след убийствата. 

Английската преса го нарича как ли не, включително и чудовището от Лох Нес.

Дългове

Преди да се стигне до тази развръзка английският благородник води богат живот, а заради късмета, който го съпътствал, той получил прякора "Късметлията".

С течение на времето късметът му изневерява и той натрупва множество дългове, които застрашават финансовата сигурност на децата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл