Пострадалите учители при катастрофата в Македония: Автобусът три пъти изтропа и излетя. Една жена е в тежко състояние

"Аз много не разбрах какво, защото беше тъмно... Автобусът три пъти изтропа, излетя и се търкаляхме вече в дола", разказа Боряна Накова, една от пострадалите при катастрофата с български автобус в Македония, пред БНТ.

Пътници обясниха, че малко преди границата изведнъж водачът загубил управление, автобусът излязъл от пътя и се преобърнал в полето.

Както Труд писа, учителите, които работят в Националната финансово-стопанска гимназия в София, се връщали от семинар в Охрид. Тръгнал да ги прибира друг автобус, но той се развалил и туроператорската фирма пратилa втори - катастрофиралият. В автобуса е имало 43-ма учители, без ученици. По-сериозно са пострадали седем души, допълва бТВ.

От "Пирогов" съобщиха, че трима от пострадалите са настанени там, чакат се и още ранени. Повечето имали нужда от гипсиране или шиниране, но по-късно стана ясно, че една жена е в тежко състояние.

21 общо са с наранявания, преди да бъдат извозени към София им е оказана медицинска помощ в центъра в Крива Паланка, съобщава македонското издание Vesti.

В същото време македонските медии съобщават, че на мястото на катастрофата до Крива паланка е бил извършен втори оглед.

"Съпругата ми се обади и каза - ние сме в дере, тъмно, никой няма... Дойде консулът от Скопие, някъде към 2-3 часа тука. Моята съпруга е в момента с наранени гръдни прешлени", разказва още Стефан Гашпаров.

Една жена е в тежко състояние

Имаме информация за жена, която е в тежко състояние. Това съобщи говорителят на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" Мария Пойразова пред "Фокус".

“По информацията, която ни е подадена, останалите са по-леко пострадали, те са трима мъже и две жени”, уточни тя. „Очакваме те да дойдат и ще им направим подробни прегледи и изследвания”, посочи още говорителят на болницата.

На пет жени вече са направени такива изследвания. При две от тях лекарите констатират наранявания, които изискват те да останат в болницата, но и двете пациентки отказват да останат за болнично лечение”, коментира Пойразова и допълни, че останалите 3 жени са с контузии, които не изискват хоспитализация и са освободени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини