Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Зоран Заев: Македония и Гърция ще намерят достойно решение на спора за името

Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Красимир Каракачанов ще участва в тържествения ритуал по посрещането на 34-тия контингент на Въоръжените сили на България

Гледайте НА ЖИВО закриването на Зимната олимпиада в ПьонгЧанг

Два подготвяни атентата са били осуетени във Франция от началото на годината

Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Варненски училища и градини са спестили над 102 000 лв. от ел. енергия

За девет месеца – от 1-ви април до 31-ви декември м.г., общинските училища и детски градини във Варна са спестили 102 001,50 лв. от електроенергия, което е 24% от предвидените разходи. Прогнозите са, че до 31-ви март т. г. сумата ще нарасне на 168 562 лв. Това ще стане обаче, ако всички общински училища и детски градини излязат на свободния пазар за доставка на електроенергия, съобщи Елена Кенарова – главен експерт в общинската дирекция “Образование и младежки дейности” , по време на работната среща между общинските служители, директорите на общинските училища и представители на „Енерго Про“.

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за договаряне и предоговаряне на условията за купуване на ел.енергия на свободния пазар. От 1-ви април училищата ще могат да ползват комбинирани услуги, отпада и изискването за авансово плащане на сметките, стана ясно по време на срещата.

На вниманието на директорите отново е била поставена темата за разширяване на електронния прием в първи клас като част от политиката на общинската дирекция за увеличаване броя на електронните услуги в образованието. Към електронен прием за новата учебна година са преминали още две училища – ОУ “А. Страшимиров” и СОУПЧЕ “А. С. Пушкин”.

Директорът на дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова е акцентирала върху необходимостта от своевременно провеждане на процедури, свързани с ремонтите по капиталовата програма за 2016 г. “Целта е те да се извършват през лятната ваканция и базата да е своевременно готова за новата учебна година. Във връзка с това е необходимо директорите да предприемат действия за обследване на сградите и планиране на неотложни ремонтни дейности за следващата календарна година“, коментира тя.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.