Мъж открадна две туби антифриз от бензиностанция

Серхат Теоман има сериозна връзка с колежка

21 ранени, след като автобус се вряза в спирка в Германия

Вучич попитал руския посланик защо техен полковник дава пари на сръбски офицери

Шофьор с „Волга“ кара в насрещното на магистрала „Тракия“

Опасен въздух в Австралия заради дима от пожарите

Дъждовно и студено време ни очаква днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 22 ноември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 22.11.2019

На 22 ноември 2019 да почерпят

Защо говорим и ходим насън

Нетаняху отрече обвиненията в корупция Израелският премиер заяви, че делото срещу него е равносилно на преврат

Търговската война на САЩ с Китай е пред въоръжен конфликт Това смята бившият държавен секретар Хенри Кисинджър

Сърбия и Русия в шпионска афера (обзор) Представител на Белград замеси и България

Варненски училища и градини са спестили над 102 000 лв. от ел. енергия

За девет месеца – от 1-ви април до 31-ви декември м.г., общинските училища и детски градини във Варна са спестили 102 001,50 лв. от електроенергия, което е 24% от предвидените разходи. Прогнозите са, че до 31-ви март т. г. сумата ще нарасне на 168 562 лв. Това ще стане обаче, ако всички общински училища и детски градини излязат на свободния пазар за доставка на електроенергия, съобщи Елена Кенарова – главен експерт в общинската дирекция „Образование и младежки дейности“ , по време на работната среща между общинските служители, директорите на общинските училища и представители на „Енерго Про“.

По време на разговорите са били обсъдени възможностите за договаряне и предоговаряне на условията за купуване на ел.енергия на свободния пазар. От 1-ви април училищата ще могат да ползват комбинирани услуги, отпада и изискването за авансово плащане на сметките, стана ясно по време на срещата.

На вниманието на директорите отново е била поставена темата за разширяване на електронния прием в първи клас като част от политиката на общинската дирекция за увеличаване броя на електронните услуги в образованието. Към електронен прием за новата учебна година са преминали още две училища – ОУ „А. Страшимиров“ и СОУПЧЕ „А. С. Пушкин“.

Директорът на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова е акцентирала върху необходимостта от своевременно провеждане на процедури, свързани с ремонтите по капиталовата програма за 2016 г. „Целта е те да се извършват през лятната ваканция и базата да е своевременно готова за новата учебна година. Във връзка с това е необходимо директорите да предприемат действия за обследване на сградите и планиране на неотложни ремонтни дейности за следващата календарна година“, коментира тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.