7 години след като чудовището от Осиково закла децата си и подпали съпругата си, селото още тръпне в страх

На 4 февруари се навършиха 7 години, откакто Манчо Панюков закла двете си невръстни деца на 8 и 6 години и подпали съпругата си и роднините й.

Драмата се разигра в гоцеделчевското село Осиково, но хората и днес тръпнат в страх от Манчо, който стана известен в страната като чудовището. Вечерта на този ден извергът драсна клечката на къщата на тъста си, в която пламнаха седем родственици на стопаните. Веднага след палежа Панюков закла родните си синове - 8-годишният Еди и 6-годишният Иво на улицата. От получените тежки изгаряния в пожара съпругата на детеубиеца Биляна по-късно издъхна в "Пирогов".

„Такова страшно нещо не се забравя. Още се страхуваме при спомена за този ден. Фикра и Мурад, бабата и дядото на убитите деца, са съсипани. Всички в селото се молим убиецът да не бъде пуснат от затвора предсрочно, че иначе историята ще продължи с вендета", призна кметът на селото Митко Дедьов.

Днес тройният убиец излежава доживотна присъда в бобовдолския затвор. И от там обаче продължава да тормози семейството и роднините на починалата си съпруга. "Един ден ще изляза на свобода и ще ви избия до един. Ще отмъстя за всичко, което ми причинихте", закани се той в четири писма, които изпратил по пощата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини