ЕК: Напредъкът на България е достатъчен Съвет съпредседателстван от вицепремиер и представител на ВСС ще функционира след края на евромониторинга

Млада шофьорка се удари в три паркирани коли и тераса на къща в Смолян

Стартира строителството на Софийския околовръстен път от магистрала „Тракия“ до ж.к. „Младост“

Обявена за издирване ученичка от Търговище се прибра у дома

Херо се разбра с „Берое“

Библиотеката на София на 91 години А1 подарява на Столична библиотека интерактивно студио

Съдят мъж за закана за убийство, кражба на дърва и незаконно оръжие Жертви на обвиняемия са баща и син в Еленско

34-годишен мъж открадна паметна плоча от гробище в русенско село

Германия предлага международно контролирана зона за сигурност в Северна Сирия

Булчинска рокля на Дженифър Лорънс със собствена хотелска стая

Хърватия влиза в битката за новия завод на „Фолксваген“

Арест след силна музика

Русия, Ирак, Иран и Сирия заедно срещу финансирането на „Ислямска държава“

Ръководителите на финансовите разузнавания на Русия, Ирак, Иран и Сирия се договориха за съвместна борба срещу финансирането на международната „Ислямска държава“, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресофиса на Федералната служба по финансово наблюдение (Росфинмониторинг).

Срещата се състоя в Москва. Тя бе посветена на засилване на съвместните мерки за противодействие на финансирането на тероризма. „Нашите страни са пряко свързани със случващото се около „Ислямска държава“, затова в настоящия сложен момент особено ярко се вижда необходимостта от съвместни механизми за борба с общото зло“, заяви на форума директорът на Руското финансово разузнаване Росфинмониторинг Юрий Чиханчин.

Участниците в срещата са обсъдили формата на взаимодействие на финансовите разузнавания на Русия, Ирак, Иран и Сирия. В резултат от срещата бе подписано съглашение за взаимодействие между Росфинмониторинг и Комитета за борба с пране на пари и финансиране на тероризма на Сирия и Централното финансово разузнаване и борба с прането на пари на Министерството на икономиката на Ислямска Република Иран.

На 18 ноември руският президент Владимир Путин бе подписал указ за създаване на „Междуведомствена комисия за противодействие на финансирането на тероризма“. Съгласно указа, към комисията са изпратени материали, съдържащи сведение за възможна съпричастност на организации и физически лица към терористическа дейност (в това число и за финансиране на тероризма).

Има и данни, които са на постъпили във Федералната служба по финансов мониторинг, отправени към компетентните органи на чужди държави.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.