Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 16 ноември 2018

До 5 г. затвор за тормоз вкъщи И роза върху колата можела да доведе до убийство или самоубийство

Петър Иванов: Проблемът на американския бизнес е, че той идва в Европа през дружества в Холандия или в Ирландия

Самоубиец скочи от виадукт „Бебреш”

Министър Петков: Исканията на майките на деца с увреждания се удовлетворяват

Прокуратурата замълча по казуса „Джи Пи Груп“ Делото е отпреди един месец

Плащаме повече за храна и здраве Данъците и социалните осигуровки изяждат 12,3% от заплатата ни

„Токсичен“ е думата на 2018 година Най-често прилагателното е употребявано в словосъчетанието "токсични химикали" заради Случая "Скрипал"

Протест срещу оправдаването по делото „Алабин“ Мотивите ще станат известни след около месец

Най-ниска безработица от 10 г. насам

Хилари Клинтън ще отговаря на още въпроси за скандала с имейлите

ЕК дава 294 млн. евро за жп линията Пловдив – Бургас Пътуваме с 40 минути по-малко по маршрута

АПИ: Започва изготвянето на техническите проекти за ремонта на тунелите „Топли дол“ и „Траянови врата“

Чистят деретата в Камено

АБВ-Младежи настояха за сваляне на санкциите срещу Русия

Русия, Ирак, Иран и Сирия заедно срещу финансирането на „Ислямска държава“

Ръководителите на финансовите разузнавания на Русия, Ирак, Иран и Сирия се договориха за съвместна борба срещу финансирането на международната „Ислямска държава“, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресофиса на Федералната служба по финансово наблюдение (Росфинмониторинг).

Срещата се състоя в Москва. Тя бе посветена на засилване на съвместните мерки за противодействие на финансирането на тероризма. „Нашите страни са пряко свързани със случващото се около „Ислямска държава“, затова в настоящия сложен момент особено ярко се вижда необходимостта от съвместни механизми за борба с общото зло“, заяви на форума директорът на Руското финансово разузнаване Росфинмониторинг Юрий Чиханчин.

Участниците в срещата са обсъдили формата на взаимодействие на финансовите разузнавания на Русия, Ирак, Иран и Сирия. В резултат от срещата бе подписано съглашение за взаимодействие между Росфинмониторинг и Комитета за борба с пране на пари и финансиране на тероризма на Сирия и Централното финансово разузнаване и борба с прането на пари на Министерството на икономиката на Ислямска Република Иран.

На 18 ноември руският президент Владимир Путин бе подписал указ за създаване на „Междуведомствена комисия за противодействие на финансирането на тероризма“. Съгласно указа, към комисията са изпратени материали, съдържащи сведение за възможна съпричастност на организации и физически лица към терористическа дейност (в това число и за финансиране на тероризма).

Има и данни, които са на постъпили във Федералната служба по финансов мониторинг, отправени към компетентните органи на чужди държави.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.