Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Дете се нагълта с метални болтове

Момче от Разград се е нагълтало с между 10 и 15 метални винта. За късмет засега не се налага операция. Инцидентът е повод Агенцията за закрила на детето да започне провери в Центровете за настаняване от семеен тип в Разград и Добрич, предаде бТВ.

13-годишното момче е погълнало 14-15 метални видии, които са с размер около 4-5 сантиметра. Видиите били оставени в една от къщичките на разградския Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания от група майстори, които извършвали ремонтни дейности. Кметът на Разград назначи проверка по случая.

„Децата в този дом са проблемни деца, тяхното интелектуално равнище е като на малки деца и при тях действат инстинктите…Директорката на дома ми е представила доклад, съответно съобразно вътрешните правила и законите най-вероятно ще наложа наказание на директорката”, съобщи кметът на Разград д-р Валентин Василев.

Момчето е настанено в детската хирургия на Многопрофилна болница „Света Анна“ във Варна. То е в добро здравословно състояние, като вече е изходило 9 от винтовете.

„Остава при нас за наблюдение, защото е възможно дори последният винт да пробие черво и да стане перитонит. Така че докато не видим, че всички са излезли, няма как да го пуснем в тази институция, в която го отглеждат”, обясни д-р Румен Христов, началник на отделение по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“.

От ръководството на община Разград уверяват, че за 20-те деца, които са настанени в защитените къщички, се полагат всички необходими грижи и този инцидент е изолиран случай. Междувременно от Агенцията за закрила на детето също започват проверка на разградския център.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.