Ученик към депутатите: Замислете се за бъдещето на нацията

Ученик от лясковското село Добри дял дръзна да отправи остра критика към депутатите чрез видеоклип, който се върти в социалните мрежи.

18-годишният Павлин Иванов е ученик в СОУ “Максим Райкович” в Лясковец. Бащата на младежа е починал, а майка му вече 10 години работи в Италия, за да издържа децата си. Павлин живее с брат си и баба си, но тъгува по майка си, която вижда едва две седмици в годината. Възмутен от безработицата и безпаричието на българина, ученикът решил да запише видео, в което да сподели своето мнение за депутатите.

В материала средношколецът през сълзи говори и за хората, принудени да търсят препитание и щастие зад граница.

“Тези хора от парламента не се ли питат дали на българите в чужбина не им е мъчно за държавата, за семействата им и за хората, които са изоставили тук. Никой не се интересува от съдбата им и дали има къде да спят, какво да ядат и обичат”, гневи се младежът.

Павлин Иванов е извършил проучване и във видео материала прави съпоставка на депутатските заплати и пенсиите.

“Нашите баби и дядовци взимат по 180 лв., с които да си платят тока, водата и лекарствата, без които не могат да живеят. За депутатите тази сума е просто една вечеря, а пенсионерите трябва да изкарат с нея цял месец”, заява смелият ученик.

Той призовава народните представители да се замислят за бъдещето на нацията, да работят за осигуряване на повече работни места, за да се върнат в родината българите, които от години са в изгнание, подгонени от мизерията. Видеото е гледано от хиляди хора, трогнати от личната история на ученика.

“Идеята за това послание ми хрумна спонтанно. Вече ми писна само да се мълчи и хората да преглъщат това, което искат да кажат”, категоричен е Павлин Иванов .

Момчето допълни, че апелът му е отправен директно към управляващите. “Само крадат и обричат държавата на бедност и нищета. Няма икономика, няма работа, а положението става все по-трагично”, изброява младежът.

Ученикът споделя, че е очаквал видеото му да предизвика и негативни коментари. С изненада видял, че почти всички гледали обръщението го подкрепят. “Някои дори признават, че съм ги разплакал”, разкри Павлин Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини