Лозан Панов звънял на Бойко Борисов, след като пусна SMS-интригата

Лозан Панов се е обаждал от личния си мобилен телефон на Бойко Борисов на 14 януари т. г., след като завъртя SMS-интригата с препратено от премиера съобщение, съобщи ПИК, публикувайки официална справка от Mtel за номера на Панов.

Документът сочи, че председателят на ВКС се е обадил на министър-председателя в 13.10 ч. SMS-ът от Борисов, който показа Панов, беше от 12.14 ч. по данни на мобилния апарат на съдията.

Документът, който публикува ПИК, е изготвен по личното настояване на Панов на 28 януари, но досега не е огласен от него. Вместо това той призова всички членове на ВСС да си направят разпечатки, за да се види дали някой от тях е изпратил SMS-а на Борисов. Вчера съдията призова и премиера да каже кой му е изпратил въпросното съобщение.

Първоначално Панов заподозря настоящия представляващ ВСС Димитър Узунов, който обаче доказа с разпечатка че не е изпращал SMS-и. Затова Панов се извини на Узунов.

В деня на скандала председателят на ВКС не обяви, че е звънял на премиера. Той съобщи само, че е запознал със случая главния прокурор Сотир Цацаров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини