Полицаи пресякоха три ало измами за 15 минути

Три опита за измами по телефона в рамките на 15 минути са предотвратени в Шумен в петък. Ало-мошениците се правели на криминалисти, които уж молят гражданите за съдействие.

Трима души са потърсили съвет от оперативния дежурен в полицията и благодарение на съобразителността си да го сторят чрез телефон 112, не се е стигнало до измама. И тримата съобщили, че на домашните им телефони позвънили хора с известните сценарии, че трябва да направят покупка на изгодни климатици, радиатори, а третия обяснявал, че носи пратка от чужбина.

След колебание от страна на потенциалната жертва следвало второ обаждане, в което измамниците се представяли за криминалисти от районното полицейско управление. Под предлог, че са засекли телефонния разговор и искат съдействие за да заловят мошениците, те настояват хората да дадат исканите пари. Казвали, че ще дебнат в засада и ще задържат получателите на пакетите.

От шуменската полиция призовават жителите на областта по никакъв начин да не предоставят на непознати хора пари, още по-малко да ги хвърлят през прозорци и тераси.

Да не предоставят личните си данни и при всяко съмнение за измама да звънят на телефон 112 или на оперативните дежурни, които отговарят на телефони 054 877 221 или 054 800 588.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони