Гръцките фермери по границата започват 24-часова стачка, не пускат и леки коли

Гръцките фермери по границата с южната ни съседка се готвят за 24-часова стачка, която трябва да започне в 12 ч. днес. Тя ще обхване "Кулата" и „Маказа”, като се очаква да не се пропускат не само камиони, но и леки автомобили.

Към момента е спряно движението на автомобили през граничните пунктове "Кулата" и "Илинден", съобщават от българската гранична полиция, предаде БНР.

Гръцките фермери заплашиха да засилят блокадата на пътищата, граничните пунктове и регионалните летища от днес, освен ако властите не се съобразят с исканията им.

Решението за още протести бе подписано от представителите на 62 блокади след шестчасови преговори. Общото искане е оттеглянето на проекта за промени в пенсионната и данъчната система.

Вчера министърът на транспорта Ивайло Московски отиде при протестиращите, за да потърси политическо решение на кризата. Единственият резултат беше, че гръцките власти разрешиха да се помогне на българските шофьори, които бедстват от гръцката страна на границата. Те нямат достъп до храна, няма и тоалетни в продължение на километри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини