Мъж и жена загинаха в сблъсък с ТИР край Монтана

Млад мъж и жена загинаха в тежка катастрофа на около 20 км от Монтана в петък вечерта. Сблъсъкът между лекия автомобил и тежкотоварния камион е станал при изпреварване, съобщиха от полицията.

Трагичния пътен инцидент се е разиграл на път Е-79 край село Винище към 21.30 часа на 5 февруари. Фолксваген с двама мъже и две жени в него пътувал от село Смоляновци към Монтана и предприел изпреварване на ТИР на прав участък.

В този момент в насрещното платно се задал друг товарен камион. За да избегне челния удар, шофьорът на леката кола завил, но закачил задната част на ТИР-а. При удара са загинали 29-годишният шофьор на Фолксвагена Виктор В. и пътувалата до него 34-годишна Елеонора И. – майка на три деца.

Мъжът и жената от задната седалка са настанени в болница без опасност за живота.

ТИР-ът, който е с чужда регистрация, се е обърнал, но водачът му не е пострадал. На мястото е извършен оглед.

Часове наред пътят бе затворен заради катастрофата, а движението бе пренасочено през село Добридол. Според жители на Смоляновци, компанията е пила вечерта в петък в барче в село, а после се качили в колата и тръгнали към областния град, за да довършат купона. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини