Без лотарийни билети в Рилския манастир

В Рилския манастир не разрешавали продажбата в пощенската станция в светата обител на лотарийни билети "чрез триене", по които се е запалило мало и голямо сред българите напоследък, казаха регионални шефове на "Български пощи" в Кюстендил през уикенда.

Лично игуменът Адрианополския епископ Евлоги бил против билетите да се предлагат, "без да дава обяснения" за позицията си. Очевидно този вид лотария се счита от монасите за хазарт - против канона, и няма място зад стените на манастира. Не само пощенската станция, едва ли и на павилионите в двора на обителта "триенето" може да бъде разрешено. Затова пък винетките се продават "свободно", дори и за манастирските коли стикерите закупили от пощата, казаха информирани.

Същевременно двамата тийнейджъри Валентин Сашев и Марио Стойчев от ромския кв. "Изток" в Кюстендил, които, както "Труд" писа, спечелиха половин милион лева от частна национална лотария точно чрез билет за триене, обявиха пред медиите, че с печалбата ще пътуват до Дубай. "Първото нещо, което ще направим, е екскурзия до Дубай! Поне за един месец. Там отиват всички богати хора. Най-красивата държава", споделят тийнейджърите пред медиите през уикенда.

Единият от тях ще е абитуриент в земеделската гимназия в Кюстендил, другият учел там, но се отказал. Двамата обаче казват и, че въпреки че са милионери, ще продължат да разнасят хляб из 12-хилядната махала, както са го правили преди удара в лотарията. Разбира се, ще почерпят съкварталците си с подобаващ купон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини