Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Без лотарийни билети в Рилския манастир

В Рилския манастир не разрешавали продажбата в пощенската станция в светата обител на лотарийни билети „чрез триене“, по които се е запалило мало и голямо сред българите напоследък, казаха регионални шефове на „Български пощи“ в Кюстендил през уикенда.

Лично игуменът Адрианополския епископ Евлоги бил против билетите да се предлагат, „без да дава обяснения“ за позицията си. Очевидно този вид лотария се счита от монасите за хазарт – против канона, и няма място зад стените на манастира. Не само пощенската станция, едва ли и на павилионите в двора на обителта „триенето“ може да бъде разрешено. Затова пък винетките се продават „свободно“, дори и за манастирските коли стикерите закупили от пощата, казаха информирани.

Същевременно двамата тийнейджъри Валентин Сашев и Марио Стойчев от ромския кв. „Изток“ в Кюстендил, които, както „Труд“ писа, спечелиха половин милион лева от частна национална лотария точно чрез билет за триене, обявиха пред медиите, че с печалбата ще пътуват до Дубай. „Първото нещо, което ще направим, е екскурзия до Дубай! Поне за един месец. Там отиват всички богати хора. Най-красивата държава“, споделят тийнейджърите пред медиите през уикенда.

Единият от тях ще е абитуриент в земеделската гимназия в Кюстендил, другият учел там, но се отказал. Двамата обаче казват и, че въпреки че са милионери, ще продължат да разнасят хляб из 12-хилядната махала, както са го правили преди удара в лотарията. Разбира се, ще почерпят съкварталците си с подобаващ купон.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.