Хайки на КАТ за неправилно паркиране

КАТ завардва столичните заведения заради нагло паркиране. Причината е, че в последните дни от Пътна полиция отчитат бум на този вид нарушения, както и на сигналите от гражданите за неправилно спрели автомобили, съобщи бТВ.

В такива случаи глобата е фиш до 50 лева. Когато нарушителят не е санкциониран на място, а колата е репатрирана, наказанието се определя от Центъра за градска мобилност.

Още повече пияни и без книжка

Ръст има и при пияните шофьори. От КАТ отчитат и повече жени зад волана, употребили сериозно количество алкохол.

Само от началото на годината, и то в София, са хванати 88 пияни шофьори. 30 от тях - с над 1,2 промила алкохол в кръвта. За сравнение - през декември броят им е бил 24. Рекордът е от последните дни е 3,05 промила.

Тревожната статистика на КАТ се допълва и от факта, че този месец са засечени и 118 шофьори без книжка.

„Преди няколко дни задържахме една такава дама в районно управление. Има бързо производство. В някои случаи, когато употребата е повече от нормалното, се вижда как водачът криволичи по пътя. В други случаи след ПТП им вземат документите, се оказва един от водачите е доста употребил, а другият казва, че е шарил по пътното платно и го ударил”, заяви Тенчо Тенев, началник на КАТ-София.

Ръст и на шофьорите без книжки. През декември 101, през януари – 118.

„Тръгват да управляват, без да знаят, без да се съобразяват с пътните знаци, с пътната маркировка и с участниците в движението. Тези водачи за мен са потенциални убийци”, допълни Тенчо Тенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини