Издирван кандидаткмет и политически лидер се подвизава в Испания

Изчезналият кандидат-кмет на Русе Венцислав Ангелов - Чикагото се подвизава в Мадрид. Това сочи самият той в постовете си в социалните мрежи. Обявеният за национално издирване лидер на Народно-патриотична партия "Промяна" трябва да излежи 3,6 г. в затвора за участие в трансграничен трафик на кокаин.

46-годишният беглец изчезна в навечерието на местния вот и заряза предизборната си кампания като кандидаткмет на Русе. Регистрацията му в Общинската избирателна комисия /ОИК/ изпревари решението на Върховния касационен съд /ВКС/ и му осигури предизборен имунитет.

Бягството на Чикагото възмути дори Главна прокуратура /ГП/. Тя настоя ОИК да премахне и изземе агитационните му материали, защото "накърняват добрите нрави". Неговият транспарант се вееше близо месец на метри от централния вход на съдебната палата в крайдунавския град.

Венцислав Ангелов беше осъден на 6 г. затвор от окръжния съд в Русе за участие в наркотрафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу за Европа. ВКС намали присъдата му на 3,6 г. Той вече е излежал 10 месеца след ареста му от 21 август 2011 г. до 3 юли 2012 г. Още преди да чуе окончателното решение, Чикагото заяви, че ще иска политическо убежище от Хизбула в Ливан или в Русия.

Беглецът нашумя по време на истерията с Корпоративна търговска банка след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своята "Промяна". Беглецът има 7 деца от няколко брака и 4 предишни присъди, включително условна и 2 глоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право