На ГКПП-Кулата опашката стигна над 20 км., тирове се отбиват при Бобошево и Струмяни

Положението на ГКПП-Кулата става все по-лошо и критично заради блокадата на гръцките фермери. Опашката в понеделник по обяд мина над 20 км. и за да се избегнат още по-големи струпвания, полицията започна да отбива тировете при Бобошево и при Струмяни по пътя за Гърция.

Камионите вече се редят на двойни опашки, изнервени са до краен предел.Гърците не удържаха на обещанието си да направят график за пускане и затова всички шофьори стоят в очакване на прозорец на пункта. Линейка е на разположение на колоната, за да окаже помощ ако на някой му стане лошо. На двама шофьори е оказана помощ миналата седмица ,те били получили микроинфаркти от стрес, други пък вдигнали кръвното. Трети пък имали тежко главоболие. Блокадата продължава вече две седмици, а това даде отражение и на търговията в Пиринско.

Загуби отбелязват големите търговски вериги в пограничния район, както и магазините и заведенията в близките градове. В Сандански и Петрич признават,че основно алъш-вериша се върти заради гръцките граждани, които редовно пазаруват от тях. Транспортните фирми пък казват,че на ден губят минимум по 250 евро от закъсняването на товарите и вероятно ще плащат неустойки към контрагентите си. Гърците пък казват,че ако не стачкуват никой няма да ги забележи и да чуе техните искания –за нормален живот и по-ниски данъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини