Фермери от Устина пребиха крадец до смърт, друг е с опасност за живота

Мъж е починал в селскостопанска ферма, а друг е с опасност за живота след побой в село Устина, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Двамата пострадали, проникнали тази нощ в имота. Двамата земеделци - 47-годишният собственик на фермата и мъж на 67-години са им нанесли побой.

И двамата крадци засега са с неустановена самоличност. Единият от тях починал на място, а другият е откаран в болница с опасност за живота.

Раненият е в тежко състояние, прострелян е в корема, а лицето му е обезобразено, съобщиха от Университетската болница „Свети Георги“. В здравното заведение, с рани по главите, са и двамата нападатели.
По случая е води разследване за умишлено убийство. Фермерите, извършили побоя са задържани от полицията за едно денонощие. Прокурор ще прецени какви да и спрямо кого да бъдат повдигнати обвинения.

На мястото на произшествето е извършен оглед, иззети са и веществени доказателства. Провеждат се разпити и предстои назначаването на съдебномедицински експертизи, биологични експертизи, експертизи на веществени доказателства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право